Er gaan diverse verhalen over nieuwbouwwoningen in combinatie met het stucen hiervan. De wanden zouden nog leven en stucwerk zal beschadigen. Het klopt dat de wanden de eerste 4 jaar nog zullen bewegen. Hierdoor is er een risico op scheuren in het pas gedane stucwerk. Enkel is dit niet de reden om het huis dan niet af te werken door een stucadoor.

4 Jaar wachten met stucen van een nieuwbouw woning?

Nee dat is zeker niet nodig. Het is wel degelijk mogelijk om een wandafwerking realiseren wand te stucen, wel raden wij af om stucwerk met een structuur te gebruiken. Een wand in de nieuwbouw raden wij zeker aan om glad af te werken. Hoezo? De hierboven genoemde bewegingen in de wanden kunnen scheuren opleveren. Bij een gladde muur is dit gemakkelijk te herstellen zonder dat hier iets van is te zien. Bij een muur met structuur is het niet te doen om deze scheuren netjes te dichten. Dit zou betekenen dat u na 5 jaar nogmaals het hele huis zou moeten stucen, hier zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Kosten van nieuwbouw stucen, zeer voordelig!

In vergelijking met het stucen van een bestaand huis, waarbij de muren al zijn toegetakeld, is het stucen van een nieuwbouw woning zeer scherp geprijst. Dit komt doordat de muren vrij egaal zijn en hierdoor maar een dunne laag nodig hebben. Enkele mm voldoen vaak al voor een mooi resultaat. Hierdoor liggen de prijzen voor het stucen van nieuwbouw ook stukken lager. Vaak worden er meerdere woningen tegelijkertijd opgeleverd. Dan kunt u ook nog gebruik maken van schaalvoordelen, door met uw buren tegelijkertijd een stukadoor in te schakelen!

[button shape=”rounded” size=”regular” target=”blank” info=”none” info_trigger=”click” href=”http://mennodevries.nl/contact/” title=”Vraag nu een offerte aan!”] Vraag nu een offerte aan!
[/button]